Top
  >  City   >  Ενα Παριζιανικο café-bistrot κρυμμενο στο κεντρο της Αθηνας
cafe lotte

Wait! Don’t start yet! Put some –appropriate– parisian music on first!

“Θα σε πάω σε μια παριζιάνικη très jolie γωνιά κρυμμένη στο κέντρο της Αθήνας” μου είπε η φίλη μου η Dio, Ελληνίδα αλλά για 12 χρόνια ένδοξη Παριζιάνα και την ακολούθησα χωρίς δεύτερη σκέψη, με το μυαλό μου να έχει ήδη ταξιδέψει σε παριζιάνικα σοκάκια και στα αυτιά μου να αντηχεί η χαρακτηριστική φωνή της Edith Piaf!
photo-la-vie-en-blog-lotte-athens-paris-2

Το Lotte μύρισε Παρίσι από μακριά, με την ξύλινη βεραμάν πρόσοψη και τα παράθυρα με τα country κουρτινάκια· ένα γωνιακό café-bistrot χωμένο σε ένα μικρό δρόμο, που πρέπει να ξέρεις για να πας. Μπαίνοντας με πλημμύρισε μια αύρα άλλης εποχής, βγαλμένη από ταινία. Ίσως καθόλου τυχαίο, αφού η ιδιοκτήτρια, Θεοδώρα Αθανασοπούλου είναι ηθοποιός. Οπότε μην παραξενευτείς αν πετύχεις ηθοποιούς όταν το επισκεφτείς και επειδή το Lotte είναι μικρούλι είναι σχεδόν βέβαιο πως θα πιάσετε και κουβέντα. Μια όμορφη παρεΐστικη ατμόσφαιρα και μια γοητευτική vintage νοσταλγία είναι τα στοιχεία που μου προκαλούν την οικειότητα που αποζητώ για να κάνω αρμένικη βίζιτα (pardon Θεοδώρα, να μην ήσασταν τόσο cute να καθόμουν λιγότερο!).

photo-la-vie-en-blog-lotte-athens-paris-9

photo-la-vie-en-blog-lotte-athens-paris-4

photo-la-vie-en-blog-lotte-athens-paris-8

photo-la-vie-en-blog-lotte-athens-paris-10

Ρωτάω την Θεοδώρα για τη διακόσμηση και μαθαίνω πως εδώ και χρόνια τα Σαββατοκύριακα επισκέπτεται παλαιοπωλεία με το ποδήλατό της και αγοράζει πράγματα. “Πριν ήταν ατελιέ” μου λέει, “Έμενα ακριβώς δίπλα, στη γωνία και όταν περνούσα το κοιτούσα και σκεφτόμουν πως εδώ θα μπορούσε να γίνει ένα ωραίο bistot, να έρχομαι να πίνω τον καφέ μου”. Η σκέψη έγινε πραγματικότητα στα τέλη Δεκεμβρίου και ήδη οι θαμώνες είναι φανατικοί. Στο κάτω μέρος υπάρχει χώρος που η Θεοδώρα θέλει να χρησιμοποιήσει στο μέλλον για μικρές θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις τέχνης, bazaar και άλλα. Ήδη στο café φιλοξενούνται χειροποίητα κοσμήματα στο ίδιο πάντα ύφος (λες και δεν υπήρχαν αρκετοί λόγοι μέχρι τώρα να μας γοητεύσει το lotte!)

photo-la-vie-en-blog-lotte-athens-paris-3

photo-la-vie-en-blog-lotte-athens-paris

photo-la-vie-en-blog-lotte-athens-paris-13

photo-la-vie-en-blog-lotte-athens-paris-12

photo-la-vie-en-blog-lotte-athens-paris-5

 

photo-la-vie-en-blog-lotte-athens-paris-6

À bientôt

      cafe lotte

Photos taken by me

Info: Lotte, Τσάμη Καρατάσου 2 και Μισαραλιώτου, Αθήνα, τηλ: 211 4078639

Creative Commons License
The content & photos on this blog are licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

You may not republish, copy, modify the content or use the photos without my permission.

post a comment