Top

Wait! Don’t start yet! Put some –appropriate- music on first!

Οι φετινές διακοπές με την κοριτσοπαρέα μου στα Κουφονήσια είχαν οριστεί για τέλη Ιουλίου. Μια κράτηση που είχε γίνει πολύ πριν το δημοψήφισμα, τα capital controls και το γκρίζο σύννεφο της αβεβαιότητας που φούσκωσε πάνω από τα κεφάλια μας στο συνήθως μπλε αττικό ουρανό, έτοιμο να πλημμυρίσει ακόμη και την κιβωτό του Νώε! Η κούραση όλης της χρονιάς πολλαπλασιάστηκε, αφού προσκόλλησαν πάνω της ένα σωρό αρνητικά συναισθήματα που μια διαφυγή δίπλα στη θάλασσα, μακριά από τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και ίντερνετ ήταν κάτι παραπάνω από σωτήρια…μια σκέψη που αντήχησε στο μυαλό μας περισσότερο σαν κραυγή αισθήματος αυτοσυντήρησης όταν ήμασταν έτοιμες να ακυρώσουμε το ταξίδι. Τελικά ευτυχώς το πλοίο δεν σάλπαρε χωρίς 5 κορίτσια, τις πολύχρωμες βαλίτσες τους και την ελπίδα πως ο θεός του ζεν θα τις θυμηθεί καταμεσής του Αιγαίου! Όπως κι έκανε. Μια ημέρα και κάτι υπό την επήρεια της μαγικής αγχολυτικής αύρας του νησιού ήταν αρκετή για να αδειάσουμε εκτός από τις βαλίτσες μας όποιο άγχος, φόβο και ανασφάλεια είχαμε στα παραμυθένια αυτά νερά που μας έκαναν να ξεχάσαμε ακόμη και το όνομά μας! Βέβαια, δεν ήταν για όλες η πρώτη επαφή με το νησί, αφού η μία επέστρεψε στον τόπο του… εγκλήματος μετά από είκοσι χρόνια. Guess who!
koufonisia-travel-greece-la-vie-en-blog-29

Την πρώτη μου φορά στα Κουφονήσια (καθώς και τις 3 ακριβώς επόμενες που ακολούθησαν) το μόνο που μετρούσε για μένα είναι να είμαι όλη μέρα στη θάλασσα, να φτιάχνω παλάτια στην άμμο και να κάνω βουτιές από τα βράχια. Αυτή την παιδική ανεμελιά που πασχίζω να κρατήσω στη ζωή μου με νύχια και με δόντια μου πρόσφερε το νησί τότε και τώρα, γιατί τα Κουφονήσια για μένα είναι:

koufonisia-travel-greece-la-vie-en-blog-39

la-vie-en-blog-koufonisia-travel

*Αυτή η αίσθηση της πραγματικής ευτυχίας όταν κοιτάζω το απέραντο γαλάζιο στο Πορί ή την Ιταλίδα και τους βραχώδεις σχηματισμούς, με μικρές ή μεγαλύτερες σπηλιές που αγκαλιάζουν τα ονειρεμένα νερά των Κουφονησίων, που με κάνει να χαμογελάω μόνη μου σαν φρεσκοερωτοχτυπημένη!

koufonisia-travel-greece-la-vie-en-blog-32

*Το άσπρο μπλε του νησιού, τα χρώματα της Ελλάδας στα ήσυχα Κουφονήσια που με χρήζουν πρωτοξαδέρφη του Δαλάι Λάμα με συνοπτικές διαδικασίες.

koufonisia-travel-greece-la-vie-en-blog-62

koufonisia-travel-greece-la-vie-en-blog-85

koufonisia-travel-greece-la-vie-en-blog-84

koufonisia-travel-greece-la-vie-en-blog-60

koufonisia-travel-greece-la-vie-en-blog-68

koufonisia-travel-greece-la-vie-en-blog-67

Το ξενοδοχείο Paradise Resort, ένας πραγματικός παράδεισος θετικής ενέργειας, ζωντανό διαβατήριο για μια ειδυλλιακή στρατόσφαιρα χαλαρού ζαμανφουτισμού… Συνταγογραφείται και έναντι lexotanil. Όντως ΔΟΥΛΕΥΕΙ.

koufonisia-travel-greece-la-vie-en-blog-25

koufonisia-travel-greece-la-vie-en-blog-88

*Το πρωινό στα Καλάμια για καλοφαγάδες σαν και του λόγου μου! (Έκτακτο δελτίο… Αθηναία έφαγε δίχως αύριο, κολύμπησε και έφτασε πάτο). ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ.

koufonisia-travel-greece-la-vie-en-blog-56

la-vie-en-blog-koufonisia-travel

*Αυτή η φυσική πισίνα από βράχια (Όταν ο Θεός Ποσειδώνας έχει κέφια…!) και το Μάτι του Διαβόλου (όταν έχει νεύρα!)

koufonisia-travel-greece-la-vie-en-blog-35

koufonisia-travel-greece-la-vie-en-blog-30

*Οι βόλτες στη μικρή αλλά θαυματουργή χώρα του νησιού.

koufonisia-travel-greece-la-vie-en-blog-83

koufonisia-travel-greece-la-vie-en-blog-63

koufonisia-travel-greece-la-vie-en-blog-66

koufonisia-travel-greece-la-vie-en-blog-64

koufonisia-travel-greece-la-vie-en-blog-70

koufonisia-travel-greece-la-vie-en-blog-79

koufonisia-travel-greece-la-vie-en-blog-50

koufonisia-travel-greece-la-vie-en-blog-82

koufonisia-travel-greece-la-vie-en-blog-69

*Τα μαγειρευτά φαγητά του εστιατορίου “Μέλισσα”, οι μεζέδες των Αταίριαστων (με μένα και τον ουρανίσκο μου ταίριαξαν μια χαρά!), το φρέσκο ψάρι του καπετάν Μιχάλη Κωβαίου, στο Χονδρό Κάβο, το απογευματινό φαγητό στον Φοίνικα την ώρα που βασιλεύει ο ήλιος και μοιάζει σαν καρέ από ταινία, το μοναδικό εστιατόριο Ανέπλωρα με λιχουδιές #nomnom που σε κάνουν εύκολα θαμώνα του μαγαζιού, οι κολασμένοι λουκουμάδες στο “Κύμα” και φυσικά το Pirata Nero, υπέροχη κρέπα και παγωτάκι για εμάς που μας πιάνουν κάτι διαβολεμένες λιγούρες πολύ αργά το βράδυ! Το μαγαζί διαθέτει επίσης το πιο ωραίο μπάνιο του νησιού που οι #deco_lovers μπορούν να βρουν εδώ  (εντελώς αντικειμενικά μιλώντας!)

Like bees we fell into the plates of “Melissa”

koufonisia-travel-greece-la-vie-en-blog-61

“Atairiastoi” means unmatched but we have no reason not to match with these delicacies

koufonisia-travel-greece-la-vie-en-blog-5

koufonisia-travel-greece-la-vie-en-blog-2

la-vie-en-blog-koufonisia-travel4-atairiastoi

Finikas, the free spirit symbol of the island

koufonisia-travel-greece-la-vie-en-blog-24

koufonisia-travel-greece-la-vie-en-blog-23

koufonisia-travel-greece-la-vie-en-blog-19

koufonisia-travel-greece-la-vie-en-blog-21

koufonisia-travel-greece-la-vie-en-blog-20

koufonisia-travel-greece-la-vie-en-blog-22

The taverna “Aneplora” captured our big big heart (that has space for a lot of delicacies) 

koufonisia-travel-greece-la-vie-en-blog-42

 

At Pirata Nero we became Pirates of crepe

la-vie-en-blog-pirata-nero-koufonisia

*Τα Κουφονήσια για μένα είναι το άραγμα στο μοναδικό beach bar του νησιού στην παραλία Φανός μέχρι να πέσει το σκοτάδι. Είναι τα ρακάδικα στο Κουφοχωριό όπου όλο το νησί γίνεται μια παρέα. Τα cocktail στο ειδυλλιακό Sorokos ακριβώς πάνω στο κύμα, με φαναράκια και βελέτζες κάτω από τον έναστρο ουρανό! Είναι το bar Μύλος, με τον Ανεμόμυλο να δεσπόζει και θέα μόνο στις αποχρώσεις του μπλε. Είναι το Εν Πλω με την αυθεντικά νησιώτικη διακόσμησή του. Φήμες λένε πως στο εσωτερικό το ελληνικό γλέντι δίνει και παίρνει αλλα δεν το τέσταρα προσωπικά (Αυτα είναι για σας τους νέους! :-p).

la-vie-en-blog-koufonisia-travel3

koufonisia-travel-greece-la-vie-en-blog-46
koufonisia-travel-greece-la-vie-en-blog-75

koufonisia-travel-greece-la-vie-en-blog-72

*Αλλά κυρίως τα Κουφονήσια είναι η αίσθηση ανεμελιάς που σου βγάζει το μέρος και οι άνθρωποί του. Ο Rammike με το κανό του και καπετάνιο το Μίνιον, πιθανότατα το πιο ελεύθερο πνεύμα του νησιού και  αρχηγός του ελληνικού Fan Club των Ramstein. Είναι ο Δημήτρης Μαύρος, η καρδιά του Φοίνικα, με τα γλέντια του που έχουν αφήσει ιστορία, όπου Έλληνες και τουρίστες γίνονται ένα, παρασυρόμενοι από το χορό δίπλα σε πιάτα που σπάνε και φωτιές που ανάβουν στο πάτωμα! Είναι τα νησιώτικα τραγούδια από τη φωνή της Γεωργούλας. Είναι που αυτό το νησί σε κάνει να θέλεις να μείνεις εκεί για πάντα και να πλέκεις βραχιολάκια! Οπότε δεν είναι να απορεί κανείς πως παρασυρθήκαμε από αυτό το χύμα που μας χάρισε μερικές από τις πιο αστείες αναμνήσεις της ζωής μας, όπως την επιστροφή στο ξενοδοχείο μας πάνω σε μια αγροτική καρότσα και το γλέντι για τα γενέθλια του Φοίνικα σε ένα multicultural χορό χωρίς τέλος που θα μπορούσε να ενώσει ακόμη και χώρες που βρίκονται σε πόλεμο!
la-vie-en-blog-koufonisia-girls-collage

koufonisia-travel-greece-la-vie-en-blog-44koufonisia-travel-greece-la-vie-en-blog-76

If you follow me at Instagram (@polinetta_) you might also noticed some of these photos that are always on my happy dreams…

À bientôt

      P.

koufonisia instagram collage

All photos taken by me

Creative Commons License
The content & photos on this blog are licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

You may not republish, copy, modify the content or use the photos without my permission.

Comments:

  • katinaki

    15 Σεπτεμβρίου 2015

    Τί ωραίες φωτογραφίεεεες!! Καλοκαιρινή Ελλάδα…παλιοζωή 😛

    reply...
  • Pingback: Pinktrotters landed in Athens! |

    19 Σεπτεμβρίου 2015
    reply...
  • Pingback: A typical Cycladic island in Crete? – La Vie En Blog

    23 Ιουλίου 2016
    reply...

post a comment