Ολο το καλοκαιρι ειναι ενα ταξιδι

Wait! Don’t start yet! Put some –appropriate- music on first!

Υπάρχουν κάποια ταξίδια σαν κρυμμένες οάσεις γεμάτες φως, ξαφνικά μέσα στο σκοτάδι ανοίγει ένα παράθυρο κι όλα αλλάζουν. Μπορεί να μη χρειάζεται καν να μπεις σε καράβι, αυτοκίνητο ή αεροπλάνο, αλλά έχεις εκείνη την αίσθηση πως έχεις φτάσει στον προορισμό σου. Είσαι εκεί που αποζητά η ψυχή σου, εκεί που ζεσταίνεται η καρδιά σου, εκεί που το παραμύθι σε προκαλεί να χορέψεις ξανά… Ένα τέτοιο ταξίδι για μένα είναι το καλοκαίρι, ολόκληρο, σαν εποχή. Οι ζεστές μέρες του φωτίζουν το δρόμο μου, τα κύματα της θάλασσας αδειάζουν από μέσα μου το άγχος όλης της χρονιάς, στην άμμο γράφω τις νέες αναμνήσεις μου, οι ακτίνες του ήλιου χαϊδεύουν το σώμα μου κι ένα καλοκαιρινό brand βάζει ζωηρά χρώματα στα όνειρά μου.

Καλοκαίρι και δη Αύγουστος. Οι εκκρεμότητες χάνονται στη λήθη του κρύου χειμώνα. Η ατζέντα κλείνει ερμητικά. Θα ξανανοίξει τον Σεπτέμβρη από τον θαλασσινό αέρα που η δύναμή του φτάνει αρκετές μέρες μετά το καλοκαίρι.  Το άγχος, βαρύ από τη φύση του βυθίζεται στον πάτο της θάλασσας, μαζί με κάθε τι περιττό. Ακόμη και τα πολλά ρούχα. Χρειάζομαι μόνο το μαγιό μου όλη μέρα σε μια παραλία.  Άμμος, ήλιος, αλάτι… Το μυαλό μου και το σώμα μου περιδινείται σ’ έναν ανεμοστρόβιλο ελευθερίας.

Δεν σκέφτομαι τίποτα. Και κανέναν. Υπάρχουν μόνο αυτές οι στιγμές. Αυτές που θα σκέφτομαι κάποιο ζορισμένο χειμωνιάτικο απόγευμα και θα παίρνω δύναμη να συνεχίσω, να μη μασάω από εμπόδια, γιατί το καλοκαίρι θα ξανάρθει, να μου χαρίσει την ξεγνοιασιά του, αυτή την παιδική ανεμελιά που ως ενήλικες χάσαμε στο δρόμο. Αυτή που θα μας κρατήσει νέους για πάντα, τουλάχιστον στην ψυχή μας. Αυτή την ψυχή που, απελευθερωμένη, ξέρει να δημιουργεί ως τα βαθιά γεράματα.

Swimsuit: Club Neuf 

If you follow me on Instagram (@polinetta_) you might also noticed some of these photos that are always on my happy dreams…

À bientôt
Polina Paraskevopoulou signature

Photos taken by Kostas Sar

Creative Commons License

The content & photos on this blog are licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

You may not republish, copy or modify the content and use the photos without my permission.

 

Submit a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.