Top
  >  City   >  Ενα πριγκιπικο πρωινο στο Παρισι

Wait! Don’t start yet! Put some –appropriate- music on first!

Αυτή η επιστροφή στο Παρίσι είχε κάποιες αντικειμενικές δυσκολίες, τόσο για μένα όσο και για τη φίλη μου Σίλια, άρτι αφιχθείσα από τη Βιέννη για να περάσουμε μαζί τις ημέρες της εβδομάδας μόδας, όπως τις τελευταίες δύο φορές. Ίσως οι περιστάσεις, η ίδια η ζωή κάποιες φορές να φέρνει τα πάνω κάτω για να μας αναγκάσει ν’ αλλάξουμε κάτι, να τολμήσουμε την υπέρβαση, να φύγουμε από τα γνώριμα και τελικά να βασιστούμε μόνο σε μας, πού αλλού; Τελευταία, αυτή η επιλογή είναι ο μόνος δρόμος.




Η πρόσκληση να περάσουμε ένα πρωινό στο πεντάστερο ξενοδοχείο Le Bristol κατέφτασε σαν όαση στην έρημο. Μετά από την ταλαιπωρία που βιώσαμε, -εμπειρία καθόλου πρωτόγνωρη στο πολυαγαπημένο κατά τ’ άλλα Παρίσι-, θα είχαμε την ευκαιρία να νιώσουμε σαν πριγκίπισσες από την περιποίηση και να φάμε σαν…βασιλιάδες.





Φτάσαμε νωρίς το πρωί στο κατώφλι του Le Bristol για να έχουμε όλο το χρόνο ν’ απολαύσουμε τα πιάτα που περιλάμβανε το μενού για το πρωινό, γιατί δεν τα λες και λίγα.  Το εσωτερικό του Epicure είναι ένα όνειρο αλλά κι εγώ ντύθηκα αναλόγως για να μπω καλύτερα στο κλίμα του ρόλου. Μας είχαν κρατήσει ένα τραπέζι ακριβώς δίπλα στο παράθυρο που έβλεπε στον πανέμορφο κήπο Le Jardin Français. Γυαλισμένο μάρμαρο, ανθισμένα λουλούδια και μαγευτικοί πολυέλαιοι. Σκεφτόμουν πως ίσως να μην έχω ξυπνήσει ακόμη, να το βλέπω στον ύπνο μου όλο αυτό. Αλλά μα τον Βελζεβούλη ήταν πέρα για πέρα αληθινό, επιβεβαίωσα στον εαυτό μου, ενώ γευόμουν τα αφράτα croissant και pain au chocolat που κατέφτασαν για αρχή μαζί με φρέσκο φυσικό χυμό και σπιτικές, χειροποίητες μαρμελάδες (βατόμουρο, βερίκοκο, φράουλα) αλλά και…σαμπάνια Moet. Chears!







Το Epicure προσφέρει διαφορετικούς τύπους πρωινού,  όπως τα κλασικά continental και americain, μια ιαπωνική έκδοση (ψητό μαριναρισμένο σολομό, σούπα miso, σαλάτα φύκια Wakame κλπ) και το signature πρωινό του βέβαια, το οποίο και δοκιμάσαμε εμείς. Zαμπόν Πάρμας και burrata, καπνιστό σολομό και ξινή κρέμα με άνηθο, αλλά κυρίως το αγαπημένο πιάτο με κέλυφος αυγών κότας με σιρόπι σφενδάμου και χαβιάρι με μικρά φύλλα χρυσού. Εκπληκτικό! Ο Maitre του πρωινού, πάντα ανήσυχος για το αν θέλουμε κι άλλο χυμό πορτοκαλιού ή καφέ και αν το τραπέζι μας είναι αρκετά εξοπλισμένο, μας περιποιήθηκε δεόντως. Το πρωινό ολοκληρώθηκε με τη φρέσκια φρουτοσαλάτα με χειροποίητο γιαούρτι. Αν δεν νιώθαμε πριγκίπισσες μετά από αυτό, τότε πότε; Μετά από το βασιλικό πρωινό επιβαλλόταν μια βόλτα στην Pont d’ Alexandre ΙΙΙ, τη πιο βασιλική γέφυρα του Παρισιού. Γιατί μπορεί η πόλη του φωτός να μας δείχνει το άσχημο πρόσωπό της πού και πού αλλά όταν μας δείχνει το καλό του είναι σκέτη αποθέωση. 

Dress: Perfectdress.gr

Ευχαριστώ το Le Bristol για το υπέροχο πρωινό και τη μοναδική περιποίηση.

If you follow me on Instagram (@polinetta_) you might also noticed some of these photos that are always on my happy dreams…

À bientôt      


Creative Commons License
The content & photos on this blog are licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
You may not republish, copy or modify the content and use the photos without my permission.

post a comment